marți, 16 noiembrie 2010

Avanpremiere, Fashion and Life-style Fest



Urmeaza un material informativ, neprelucrat, publicat pentru a va prezenta programul si invitatii. Parerile personale le pastrez pentru momentul cand voi fi participat si vazut pe viu ce si cum s-a intamplat.


Pentru ca lumea modei din Romania avea nevoie de un eveniment de amploare, care sa o sarbatoreasca asa cum se cuvine, a aparut AVANPREMIERE-Fashion and Life-style Fest, o manifestare moderna si complexa, dedicata artelor si stilului de a trai in noul secol. Prima editie a festivalului se va desfasura intre 16 si 18 noiembrie, in doua dintre cele mai avangardiste si emblematice locatii din Bucuresti, The ARK si Muzeul National de Arta Contemporana, si va cuprinde expozitii de fotografie, instalatii, video, workshopuri si prezentari de moda.  

Marti, 16 noiembrie, The ARK (Calea Rahovei 196 A, Bucuresti)

Ora 17:00 - Workshop cu tema: Life-style-ul sec XXI si Internetul
Invitati:

1. Dr. Florin Munteanu activeaza in prezent la Centrul pentru Studii Complexe, aflat sub patrimoniul UNESCO, care isi doreste sa uneasca abordarea  academica  cu cea pragmatică pentru a valorifica economic  noile  teorii,  modele,  concepte şi noţiuni furnizate de studiile şi cercetările efectuate în domeniul  fenomenelor neliniare. In cadrul workshop-ului, Dr Munteanu va discuta despre “Contextul unei noi paradigme. Provocari pentru un nou stil de viata”

“AVANPREMIERE este un punct de plecare intr-o aventura fara precendent, o aventura in care Omul isi redimensioneaza Nevoile si Identitatea. Un joc al creativitatii in care densitatea Cunoasterii  explodeaza intr-o noua Constiinta care, la randu-i, va impune un alt stil de viata, o alta expresie artistica.” – Florin Munteanu

2. Gabriel Valsan, este specialist IT si va discuta despre ce inseamna cu adevarat o societate informationala, care sunt noile tendinte in Internet si ce este si cum poate fi folosita New Media.

“AVANPREMIERE incearca sa strapunga dincolo de viziunea actuala a Lumii, o viziune fragmentara, atomizata. Aduce laolalta abordari diferite, meserii diferite! Este creuzetul din care poate apare, spontan dar asteptat, Noul stil de viata, produs al unor Minti libere, conectate informational intr-un urias WWW.” – Gabriel Valsan

3. Arh. Tudor Vlasceanu face parte din Unu la Unu, grupul care a reprezentat Romania in acest an la Bienala de Arhitectura de la Venetia. De-a lungul timpului a dezvoltat proiecte de arhitectura in Rotterdam, Berlin, Dubai sau Oslo.

In cadrul festivalului Avanpremiere, Unu la Unu expune ipostaza post-ocupare (post occupancy) a proiectului 1:1, Exhibiting Space, care a reprezentat Romania la a 12 a Bienala de Arhitectura de la Venetia. Expozitia reprezinta atat o auto reflexie asupra proiectului, cat si o metoda sintetica de prezentare a ideii generatoare intr-o expozitie-concept. Astfel Unu la Unu se alatura familiei creative conturate in jurul evenimentului Avanpremiere.”

4. Cerasella Craciun este Doctor in Arhitectura, specializarea Urbanism si Amenajarea Teritoriului si coordonator al Sectiei Peisagistica din Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Íon Mincu Bucuresti, fiind implicata atat inprocesul de proiectare, cat si în procesul educational si de cercetare, în studii si proiecte europene în domeniul landscape-ului, urbanismului si al dezvoltarii urbane durabile. Adepta motto-ului ‘’creative by nature’’, autoarea promoveaza ideea inovatoare a unui concept unitar, metabolic, al Spatiului Uman cu Mediul Natural si Antropic, Arhitectura si Orasul, vazute ca organisme vii în conexiune cu Planeta si Universul in acceptiune transdisciplinara.


Ora 19:00 - Vernisajul AVANPREMIERE Habitat & Complementary Arts
Invitati:

1. Arantxa Etcheverria este o artista de origine basca, aflata de trei ani in Romania. Desi a studiat scenografia in Franta, nu a activat foarte mult in acest domeniu. In Romania isi expune lucrarile la H’art Gallery, iar la AVANPREMIERE va aduce cateva piese ca un preview al expozitiei sale personale din 2011.

2. Unu la Unu este creaţia unui grup de cinci tineri arhitecti, din care patru de origine romana si unul de origine italiana: Ciprian Rasoiu (1986, Brasov), Liviu Vasiu (1982, Targu Mures), Matei Vlasceanu (1986, Brasov), Tudor Vlasceanu (1981, Brasov) si Romina Grillo (Como, Italia, 1984). Formand cea mai tanara echipa dintre cele care au reprezentat vreodata Romania la Bienala de Arhitectura, cei cinci au lucrat, studiat si trait pana acum in Romania, Italia, Elvetia, Olanda, Belgia, Germania, Norvegia si Dubai.

3. Giulian Dumitriu este absolvent al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” si locuieşte şi lucrează în prezent în capitala europeană a modei, la Milano. Giulian Dumitriu este prezent în expoziţii personale şi de grup la Bucureşti, Milano, Amsterdam, Paris şi Toronto, iar lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din România, Italia, Franţa, Canada, Statele Unite şi Elveţia.

4. Ana Andronic  este nascuta pe 29 mai 1981 la Bucuresti si este absolventa a Liceului de Arta N.Tonitza si a Facultatii de Arte  Plastice, sectia grafica. A participat la mai multe expozitii colective si personale, cele mai recente fiind anul  trecut la Verde Cafe, Hotel Sofitel sau Baneasa City Center. Cele doua lucrari gigantice expuse la AVANPREMIERE sunt realizate digital si imprimate pe panza. Aceste lucrari sunt inspirate din mai multe prezentari de moda, in cadrul Fashion week, din toata lumea, 2009-2010. Fiecare personaj din lucrare este inspirat din creatia unei case de moda recunoscuta si relizat in stil propriu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu